Ο τόπος μου

ΝΥΔΡΙ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

lefkada_nidri

Το Νυδρί, περιοχή στην οποία είναι χτισμένο το διδακτήριο, αποτελεί το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας. Γραφικό ψαροχώρι στο παρελθόν, σήμερα είναι ο προορισμός της μεγαλύτερης μερίδας των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και μπαρ και δίνει στους παραθεριστές τη δυνατότητα να κάνουν θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και να επισκεφτούν τα νησάκια του κόλπου, καθώς και την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

nydri-lefkada

Αξιοθέατα

Μπροστά στο Νυδρί, μέσα στον κόλπο, αναδύονται τα όμορφα «Πριγκιποννήσια» που το ένα δίπλα στο άλλο και μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής δεξιά, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα, κάτι σαν φιόρδ. Στο λιμάνι μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα από τα πολλά καραβάκια που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες ή να νοικιάσετε ένα μικρό βαρκάκι ή ταχύπλοο και να τα εξερευνήσετε μόνοι σας. Πιο κοντινά στο Νυδρί, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, είναι τα νησάκια Σπάρτη, Χελώνι, Μαδουρή, Σκορπίδι, Σκορπιός

Lef-09Το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Το νησάκι Σπάρτη το αγόρασε ο Ωνάσης το 1963 από την αρχοντική οικογένεια Σταύρου, την παλιότερη του νησιού.
Δίπλα στη Σπάρτη, κοντά στη στεριά, το μικρό στρογγυλό βραχώδες νησάκι που είναι κατάφυτο από ελιές λέγεται Χελώνι.
Πολύ κοντά, επίσης, βρίσκεται το νησάκι Μαδουρή που ανήκει από τις αρχές του 19ου αιώνα στην οικογένεια Βαλαωρίτη.
Πιο πίσω από τη Μαδουρή, βρίσκεται το πιο γνωστό από τα νησάκια, ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση που αγόρασε το νησί το 1963 και από τότε φιγουράρει σε όλα τα περιοδικά και τις εφημερίδες του κόσμου αφού φιλοξένησε το jet set όλου του πλανήτη.
Βόρεια του Σκορπιού, βρίσκεται το νησάκι Σκορπίδι, ιδιοκτησίας Λιβανού.

 

NYDRI madouri skorpiosskorpios-2-570lefkada-7

 

 

 

 

Kαταρράκτες
Σε μικρή απόσταση από το Νυδρί βρίσκονται οι καταρράκτες .Η διαδρομή περνάει ανάμεσα από περιβόλια και χωράφια, από τον οικισμό Ράχη και ανηφορίζοντας δυτικά οδηγεί σε ένα μονοπάτι που «σκαρφαλώνει» στην πλαγιά του βουνού, παράλληλα με τη χαράδρα που σχηματίζει.
Το μονοπατάκι σκιάζεται από πλούσια βλάστηση και καταλήγει σε μια σειρά βράχων, όπου και σχηματίζεται ο καταρράκτης. Προχωρώντας πιο πέρα, φτάνουμε στη φυσική λεκάνη όπου συγκεντρώνεται το νερό. Εκεί, στις αρχές του καλοκαιριού που το νερό είναι ακόμα άφθονο, μπορούμε να κολυμπήσουμε στα παγωμένα, αναζωογονητικά νερά που φτάνουν από τα ψηλά βουνά του νησιού. Σε αυτή την περιοχή, στο παρελθόν υπήρχαν και πολλοί υδρόμυλοι που άλεθαν το σιτάρι της περιοχής.
SONY DSC18074094_neda600_001_79425_61553G

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.